öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 09 november 2021

Alex Gorsky har valts in i Apples styrelse

CUPERTINO, KALIFORNIEN Idag meddelade Apple att Alex Gorsky, ordförande och vd för Johnson & Johnson, har valts in i Apples styrelse. Gorsky har årtionden av erfarenhet av företagsledning och hälsoteknik samt av att leda innovativa team med stor mångfald runt om i världen.
Under Gorskys tid som vd och ordförande har Johnson & Johnson blivit världens största sjukvårdsföretag och en av de främsta innovatörerna inom forskning och utveckling av ny hälsoteknik.
”Alex har länge varit en visionär inom sjukvård och har använt sin oerhörda förståelse för, erfarenhet av och engagemang för teknik till att förbättra liv och bygga mer hälsosamma samhällen”, säger Tim Cook, Apples vd. ”Vi ser fram emot att välkomna honom till Apples styrelse, och jag vet att vi alla kommer att ha nytta av hans ledarskap och expertis.”
”Alex är en hänsynsfull och entusiastisk ledare som har hjälpt till att ta fram branschledande teknik för några av sjukvårdens mest akuta och komplexa utmaningar”, säger Arthur Levinson, Apples ordförande. ”Hans röst och vision kommer att hjälpa Apple att fortsätta ha en positiv inverkan på människors liv genom teknikens kraft.” 
”Jag har länge delat Apples övertygelse om att tekniken har potentialen att förbättra liv och skapa mer hälsosamma samhällen”, säger Alex Gorsky. ”Det är en ära att bli invald i Apples styrelse och att få vara en del av ett värderingsstyrt företag som ständigt skapar innovationer för att förbättra våra liv, idag och i framtiden.”
Gorsky påbörjade sin anställning hos Johnson & Johnson 1988 och skaffade på bred erfarenhet av försäljning, ledarskap och marknadsföring innan han blev företagets vd 2012. Gorsky har gjort innovation och teknik till företagets främsta prioriteringar, med banbrytande satsningar som har bidragit till att forma framtiden för sektorerna för läkemedel, medicinska produkter och konsumenthälsa.
Gorsky är en erfaren ledare inom sjukvård och företagande och styr ett globalt team på fler än 130 000 personer på Johnson & Johnson. Han sitter även i styrelsen för Business Roundtable och är ordförande för dess kommitté för bolagsstyrning. Gorsky sitter också i styrelserna för IBM, Travis Manion Foundation och The Wharton School of the University of Pennsylvania.
Som tidigare kapten i den amerikanska armén har Gorsky varit en uttalad förespråkare för att förbättra den psykiatriska vården för veteraner och deras familjer. Han har dessutom varit en banbrytare för mångfald och inkludering – vilket har lett till att Johnson & Johnson har blivit en nationellt erkänd ledare som har utökat den betalda föräldraledigheten och utvecklat mentorsprogram för anställda i hela företaget.
Gorsky har en kandidatexamen från US Military Academy i West Point, New York och tillbringade sex år i den amerikanska armén. Han avslutade sin militära karriär som kapten. Gorsky tog även examen från MBA-programmet på The Wharton School of the University of Pennsylvania 1996.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48